1. Ana Sayfa
  2. Yaşam
  3. Ağlamanın 7 Faydası Nedir?
Trendlerdeki Yazı

Ağlamanın 7 Faydası Nedir?

Dünyanın yaşam mücadelesi verdiğinden itibaren yaşayan her insanın az veya çok ağladığını söylememiz mümkün. Ağlamayan insan yoktur. Sevinsek veya üzülsekte gözlerimiz dolar ve ağlamaya mecbur kalırız. Ağlamanın zararları olduğu gibi birden fazla faydası da vardır. Sizlere ağlamanın birkaç faydasından bahsedeceğiz.

1- Yakın Çevrenizle Olan İlişkileriniz Güçlü Olur

Sizin veya yakın çevrenizin ağlaması ilişkileri güçlendirecektir. Örnek vermek gerekirse küçük bir çocuğun ağlaması sizde istemsizce çocuğa karşı duygusal bir yaklaşım oluşur. Bundan ötürü ağlamak yakın çevre ile olan ilişkileri güçlendirir.

2- Sakinleştirici İşlevi Görür

Sakinleşmenin birçok yolu olduğu gibi bunlardan biri ağlamaktır. Uzun süreli derin düşüncelere daldığınızda farkında olmadan bunalıma girersiniz. Bu durumda en kolay ve en güvenilir rahatlamanın yolu ağlamaktan geçer. Ağlayan insanların çoğu yapılan araştırmalara göre ağladıktan sonra büyük bir oranda rahatladığını ve sakinleştiğini belirtiyor.

3- Sorunlarla Yüzleşmenizi Sağlar

İnsanoğlunun çoğunluğu sorunlarından kaçarak kurtulacağını sanar. Ancak bu durum hep istediğimiz gibi gelişmeyebilir. Normal şartlarda sorunlarının üstesinden gelemeyen insanlara önerebileceğimiz basit yollardan biridir.

4- Mutluluk Hormonu Salgılar

Ağlayan kişinin üzerinden büyük bir yük kalkacağı için mutluluk hormonunun da devreye gireceğini söylemek gerekir. Kişiden kişiye değişen bu durumdan ziyade birçok insanda bu duruma rast gelinmiştir.

5- Hastalıklara İyi Gelir

Endorfinin neşe vermenin yanı sıra sağladığı bir fayda da ağrıları azaltmasıdır. Ağlamak, kalp ve damar hastalıklarının yanı sıra mide, kemik ve kaslarınız ile ilgili rahatsızlıklara da iyi geliyor. Ağlayarak vücudunuzdan bu tip rahatsızlara neden olan bazı hormonların atılmasını sağlayabilirsiniz. Bu sayede hastalıklara iyi gelerek kısa sürede kendinizi toparlayacaksınız.

6- Vücudunuzdaki Toksinlerin Atılmasını Sağlar

Herkes hayatında en azından bir kere de olsa ağlamıştır. Bunun gibi durumlarda vücutta biriken toksinler vücuttan atılır. En bilinmeyen maddelerden biridir.

7- Gözünüz ve Burnunuzdaki İritanların Atılmasını Sağlar

Halk arasında göz kanlanması olarak bilinen bu hastalığa da faydası var artık. Derin hastalıklara yakalanan arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletir ve bizi takip ederek bizlere destek olabilirsiniz.

Yorum Yap

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni haberlerden veya yazılardan haberdar olan ilk kişi olun.

Yazar Hakkında

Ankara Medipol Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü Öğrencisiyim. Sosyal Medya Uzmanı, Web Tasarım, E-Ticaret ve Seo alanında kendimi geliştirme çabasını vermekteyim. Kişisel hesaplarım haricinde @sarmalblog Instagram hesabını yönetiyorum. www.sarmalblog.com web sitesinde kurucu ortağı, editör ve yazarlık yapmaktayım.

Yorum Yap