1. Ana Sayfa
  2. Haberler
  3. WhatsApp’ tan Şok Edici Açıklama Geldi

WhatsApp’ tan Şok Edici Açıklama Geldi

Geçtiğimiz haftalarda sosyal medya devi olan WhatsApp, kullanıcılarını şaşırtacak bir karar aldı. Gündemi haftalarca sallayan WhatsApp’ tan şok edici bir karar daha geldi.

WhatsApp

Yıllarca herhangi bir ücret istemeden kullanıcılarına ücretsiz mesajlaşma, haberleşme ve görüşme gibi imkanlar sağlayan uygulama, Facebook ile yıllardır ortak çalışıyor ve kişisel olarak herhangi bir tehlike arz etmeyecek şekilde bilgilerimizi çerezler (cookie) amaçlı kullanacağını kullanıcılarına bildirdi. Gündemi haftalarca salladı. WhatsApp, geçtiğimiz günlerde yeni bir karar daha aldı.

En son ki açıklamasından sonra kullanıcılarından yoğun tepki alan WhatsApp, gizlilik sözleşmesi güncellemesini 8 Şubat’tan daha ileri tarihe ertelediğini duyurmuştu ancak WhatsApp, çok gecikmeden kullanıcılarına acaba dedirtecek son kararından bahsetti ve WhatsApp’ tan karar geldi. Peki WhatsApp’ ın son kararı ne ?

WhatsApp’ ın Son Kararı Ne ?

Facebook’un bünyesinde bulunan ve mesajlaşma platformu olan WhatsApp, gelen tepkileri pek umursamayarak katı kuralları açıkladı.

WhatsApp

Açıklamaya göre, WhatsApp’ ın yeni gizlilik sözleşmesini 15 Mayıs’ a kadar kabul etmeyen kullanıcılar kendilerine gelen mesaj ve aramaları bildirim olarak görebilecek ancak uygulamada hiçbir şekilde okuyamayacak ve yanıt veremeyecektir.

Sözleşmeyi onaylamayan kullanıcılar 120 gün boyunca hiçbir şekilde gelen mesajları okuyamayacak. Ayrıca aramalara cevap veremeyerek pasif kalacak. Bu süre zarfında söz konusu kullanıcılara yeni sözleşmeyi geri dönüp kabul etme şansı sunulacak. Ancak 120 gün sonunda kullanıcı sözleşmeyi kabul etmez ise hesap otomatik olarak silinecek.

Bazı WhatsApp kullanıcıları farklı alternatif uygulamalara geçiş yapmayı düşünüyor. Alternatif uygulamalar sizce yeterince güvenilir mi ? Sizler de konu ile ilgili fikrinizi yorumlarda belirtmeyi unutmayın !

Yorum Yap

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni haberlerden veya yazılardan haberdar olan ilk kişi olun.

Yazar Hakkında

Ankara Medipol Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü Öğrencisiyim. Sosyal Medya Uzmanı, Web Tasarım, E-Ticaret ve Seo alanında kendimi geliştirme çabasını vermekteyim. Kişisel hesaplarım haricinde @sarmalblog Instagram hesabını yönetiyorum. www.sarmalblog.com web sitesinde kurucu ortağı, editör ve yazarlık yapmaktayım.

Yorum Yap

Yorumlar (1)

  1. enfalakkamis_avatar

    Yazı diğer sitelere göre daha anlamlı ve kısa tutulmuş. Bilgiye bu kadar rahatlıkla ulaşabilmek sevindirdi. Başarılı bir yazı ortaya konulmuş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir