1. Ana Sayfa
  2. Teknoloji
  3. YouTube İzlenme Sayısı Nasıl Artar?

YouTube İzlenme Sayısı Nasıl Artar?

Günümüzde para kazanmak Google sayesinde çok kolaylaştı. Bazı YouTube kanalları izlenme sayısı ile çok ciddi paralar kazanıyor. Hangi youtube kanalının ne kadar kazandığını açıkladığımız yazımıza bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.  YouTube’ da izlenme sayınızı arttırabilmek için izleyebileceğiniz birkaç yol var. Fakat isterseniz ilk olarak video izlenme istatistiklerinin YouTube algoritmasında nasıl kaydedildiğini inceleyelim.

izlenme sayısı

İzlenme Sayısı Nasıl Hesaplanıyor?

Karşılaştığınız bir videonun kaç kez izlendiğini gösteren YouTube video izlenme veya görüntülenme sayıları, videoların popülaritesini belirleyen en önemli ölçüttür. YouTube bu yüzden sahte izlenme ve görüntülenme uygulamalarının yerine “gerçek kullanıcı” izlenmelerinin istatistiğine önem veriyor. Örneğin siz bir video yayınladığınız zaman ilk birkaç saatte sadece bahsettiğimiz sistemin geçerli kabul ettiği izlenme sayıları gösteriliyor.

Hazırladığınız içeriğin popülerliği ve görüntülenme süresi çok önemlidir. Hazırlanan videoya tıklamak yeterli olmuyor artık, aksine video içerisinde kaç dakika veya saniye izlenildiği önemlidir. Bu açıdan bakacak olursak belgesel paylaştığınızda bir izleyici sizin videonuzu atlamadan son saniyesine kadar izleyecektir.

YouTube’ un Video İzleme Algoritması

Bir izlenmeyi, kullanıcının videoyu 30 saniye ve üzeri izlemesi durumunda kabul ediyor. Her 300 görüntülemede bir, izlenme sayısı sistem tarafından dondurularak görüntülemelerin “gerçek” olup olmadığı kontrol ediliyor. Bu sayede bot diye tabir ettiğimiz hile kullanan kanallar eleniyor. YouTube mecrasında ilerlemek isteyen dostlarımıza tavsiyelerimiz yazımızın devamında devam ediyor.

YouTube’ da Fazla İzlenme Almak İçin Neler Yapılabilir?

Bir markanın ilk dikkat çeken özelliği logo olduğu gibi sizin de kanal isminiz çok iyi seçilmelidir. Eğer güzel bir kanal ismine sahipseniz bir adım önde başlamışsınız demektir.

  • Kanalınızın iyi bir ismi olmalı

İyi bir isimden bahsederken, sadece yaratıcı veya göze güzel gelen bir isim kastetmiyoruz. Kanalınızın içeriklerini ve ilgilendiği kategoriyi özetleyen, net bir isime sahip olmalıdır.

  • Açıklama net olmalı

Kanalınızın ne hakkında olduğunu ve sizin ne ile meşgul olduğunuzu net bir biçimde açıklama kısmına yazmanız gerekiyor. İnsanların sizi tanıması ve pozitif enerji kurmasının size yararı olacaktır. Hatta Türkçe açıklamanın yanı sıra İngilizce gibi diğer dillerde açıklama yazmanızda da fayda var.

  • Görsel materyaller şart

Ne kadar güzel içerik hazırlasanız da göze hitap etmedikten sonra yüksek izlenmeye erişemezsiniz. Hazırladığınız içerik ne ile ilgiliyse onunla alakalı kaliteli görseller eklemelisiniz.

  • Aboneleriniz çok kıymetli !

Takipçi sayınızın çok olması, videolarınızın daha çok görüntülenmesi veya izlenmesi anlamına gelir. İlk dönemlerde kanalınıza abone çekmek için, başka kanallarda yorum atarak kendinizi ön planda göstermeniz hatta başka kanalları takip etmeniz gerekiyor. Dikkat çekmeden dikkatleri üstünüzde toplayamazsınız.

  • Sosyal medyada aktif olun

Sizi izleyen izleyicilerin sadece YouTube’ dan takip etmeleri yeterli değil. Instagram, Facebook gibi birçok platformda kanalınızı temsil eden profiller oluşturun.

Yorum Yap

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni haberlerden veya yazılardan haberdar olan ilk kişi olun.

Yazar Hakkında

Ankara Medipol Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü Öğrencisiyim. Sosyal Medya Uzmanı, Web Tasarım, E-Ticaret ve Seo alanında kendimi geliştirme çabasını vermekteyim. Kişisel hesaplarım haricinde @sarmalblog Instagram hesabını yönetiyorum. www.sarmalblog.com web sitesinde kurucu ortağı, editör ve yazarlık yapmaktayım.

Yorum Yap